Etua – Hae kulutusluottoa tai kilpailuta asuntolaina

Etua Oy on vuodesta 2008 lähtien toiminut suomalainen ja Suomen ensimmäinen pankki- ja rahoitusalan palveluita välittävä yritys. Sen tavoitteena on helpottaa kuluttajien arkipäivää raha-asioissa. Etua toimii yhteistyössä Suomen johtavien rahoitusalan yritysten kanssa tarjotakseen kuluttajille markkinoiden parhaat tuotteet. Se ei itse myönnä lainoja, vaan välittää palvelun kautta tulevat lainahakemukset laajalle yhteistyöverkostolleen. Verkostoon kuuluu useita tunnettuja ja luotettavia lainanantajia, kuten Santander, Svea Rahoitus, Cashbuddy, Bigbank, Euroloan, Halino, Lainaamo, Ostosraha ja Collector.

Etua on pankki- ja rahoitusalasta riippumaton toimija, joten lainahakemukset käsitellään aina puolueettomasti. Sen arvoja ovat helppous, luotettavuus, läpinäkyvyys ja tietoturva. Palvelu on kuluttajille täysin maksuton, sillä se saa korvauksensa suoraan rahoituskumppaneiltaan.

Etua Oy:n välittämiä päätuotteita ovat lyhytaikaiseen kulutukseen tarkoitettu kulutusluotto ja lainamäärältä suurempi asuntolaina.

Kulutusluotto 2 000-50 000 €

Kulutusluotoilla tarkoitetaan lyhytaikaisia lainoja, jotka on tarkoitettu kulutushyödykkeiden ja palveluiden hankintaan. Tällaisia voivat olla esimerkiksi auto, kodinkoneet, huonekalut ja lomamatkat.

Tyypillisiä kulutusluottoja ovat pankkien ja rahoituslaitosten myöntämät vakuudelliset ja vakuudettomat lainat, jotka nostetaan yhdellä kerralla tilillesi. Sellaisiksi lasketaan myös tililuotot, joissa luotto on jatkuvasti käytössäsi sovitun luottorajan puitteissa.

Etua-palvelussa kilpailutat vaivattomasti vakuudettomat 2 000-50 000 € lainat. Sen laaja 17 pankin ja rahoitusyhtiön kumppaniverkosto takaa, että löydät parhaan mahdollisen lainaratkaisun.

Kulutusluottopalvelu on suunnattu henkilöille, jotka täyttävät seuraavat ehdot:

 • Vähintään 20-vuotiaille
 • Vakituisesti Suomessa asuville
 • Vähintään 850 € kuukaudessa tienaaville ja
 • Moitteettomasti raha-asiansa hoitaneille henkilöille

Tarjolla olevien kulutusluottojen ominaisuuksissa on merkittäviä eroja. Niiden hinta muodostuu korosta ja muista luottoon liittyvistä kustannuksista, kuten avausmaksusta ja kuukausittain perittävästä tilinhoitomaksusta. Avausmaksu on tyypillisesti 50-350 €, tilinhoitomaksu 2-10 €/kk ja vuosittainen nimelliskorko 6-30 %. Helpointa vertailu on kuitenkin todellisen vuosikoron avulla, joka huomioi koron lisäksi kaikki muut luottokustannukset. Siksi kulutusluottojen vertaileminen ja kilpailuttaminen kannattaa.

Kulutusluotto voidaan myöntää raha-asiansa aikaisemmin moitteettomasti hoitaneille täysi-ikäsille Suomessa vakituisesti asuville henkilöille. Hakija on velvollinen kertomaan oikeat tulo-, meno- ja velkatietonsa. Omaa takaisinmaksukykyä voi arvioida vähentämällä säännöllisistä tuloista säännölliset menot, muut lainanhoitokulut ja tavalliset kulutusmenot.

Kulutusluoton hakeminen

Etua.fi -palvelun suuntaa-antava lainalaskuri

Kulutusluottoa, kuten muutakaan lainaa, ei tule hakea harkitsematta. Täytätkö lainanhakemisen perusehdot (20-vuoden ikä, vakituinen asuinpaikka Suomessa, säännölliset tulot ja ei maksuhäiriömerkintöjä)? Kuinka paljon lainaa tarvitset ja kuinka pitkällä laina-ajalla? Haetko lainaa yksin vai rinnakkaishakijan, kuten puolison kanssa? Tarvitsetko lainallesi lyhennysvapaita kuukausia tai lainaturvakuutusta? Nämä ovat asioita, jotka kannattaa selvittää jo ennen lainahakemuksen täyttämistä.

Etua.fi -palvelussa kilpailutat helposti ja täysin ilmaiseksi 2 000-50 000 € vakuudettomat lainat. Laaja yhteistyöverkosto ja nopeat käsittelyajat takaavat, että löydät kannaltasi parhaan lainaratkaisun.

Palvelu välittää hakemuksesi eteenpäin niille lainanantajille, joiden lainanmyöntökriteerit hakemuksessa annetut tiedot täyttävät. Tämän jälkeen saat yksityiskohtaiset lainaehdot sisältäviä lainatarjouksia muutaman päivän kuluessa.

Esimerkkilaina: 10 000 € laina 12 vuoden maksuajalla. Kun avausmaksu 80 €, tilinhoitomaksu 5 €/kk ja nimelliskorko 10 %, lainan todellinen vuosikorko on 11,6 %.

Lainasumma 2 000-50 000 €, laina-aika 1-15 vuotta ja todellinen vuosikorko 8,9-49,0 %. Lopullinen kuukausierä ja todellinen vuosikorko esitetään lainatarjouksessa ja -sopimuksessa.

Lainan kokonaiskustannuksiin vaikuttavia ehtoja ovat lainasumma, takaisinmaksuaika ja vuosittainen nimelliskorko sekä muut lainakulut, kuten aloitusmaksu ja kuukausittaiset tilinhoitomaksut. Lainoja vertailtaessa kannattaa ensisijaisesti kiinnittää huomiota Kuluttajansuojalain edellyttämään ilmoitukseen lainan todellisesta vuosikorosta, joka ottaa koron lisäksi huomioon myös muut kustannukset.

Toinen tärkeä vertailukohde on kuukausierä, joka on kulutusluotoissa tyypillisesti sama koko takaisinmaksuajan – maksat siis saman summan joka kuukausi. Laina-ajan alussa korkojen osuus kuukausierästä on suurempi ja loppua kohden lyhennysten osuus kasvaa. Kuukausierä kannattaa mitoittaa oman maksukyvyn mukaisesti siten, että selviät siitä varmasti, vaikka elämässä tulisi vastaan yllättäviä tilanteita.

Tarjousten pyytäminen ei sido sinua mihinkään ja voit rauhassa vertailla saamiasi tarjouksia rauhassa ennen päätöstä. Näin tavoitat monta lainantarjoajaa yhdellä maksuttomalla hakemuksella.

 1. Aloita täyttämällä hakemuslomake Etua.fi -palvelussa. Yksi hakemus, monta tarjousta – se on tehokasta.
 2. Lainantarjoajat ovat sinuun yhteydessä sähköpostitse tai tekstiviestitse jopa tunnissa hakemuksen jättämisestä. Toimita lainantarjoajille heidän pyytämänsä dokumentit, kuten verotuspäätös tai palkkatodistus.
 3. Valitse sopivin tarjous. Allekirjoita lainasopimus verkkopankkitunnuksilla tai lähetä allekirjoitettu sopimus liitteineen postissa. Saat kaikki ohjeet lainan myöntäneeltä rahoitusyhtiöltä.

Kilpailuta nykyinen tai uusi asuntolainasi

Tarvitsetko uutta asuntolainaa tai haluatko tarkistaa nykyisen asuntolainasi markkinahinnan? Etua.fi -palvelu tarjoaa palveluita myös asuntolainan hakijoille. Palvelu on maksuton, eikä tarjousten pyytäminen sido sinua mihinkään. Voit rauhassa vertailla saamiasi tarjouksia ennen päätöksen tekemistä.

Mieti mikä on asuntolainatarpeesi ja käytä palvelusta löytyvää asuntolainalaskuria. Syötä laskuriin lainamäärä ja laina-aika, jolloin näet arvioidun kuukausierän. Täytä hakemuslomake joko yksin tai yhteisvastuullisen rinnakkaishakijan kanssa. Lähetettyäsi hakemuksen saat sähköpostiisi listan lainantarjoajista, jotka ottavat myöhemmin sinuun yhteyttä.

Pankit myöntävät asuntolainoja asunnon tai asumisoikeusasunnon ostoa varten sekä asunnon rakentamiseen tai remontoimiseen. Tavallisesti ostettava asunto toimii lainan vakuutena ja sen vakuusarvo on noin 70-75 % arvosta. Vakuutena voivat olla myös valtiontakaus, vapaa-ajan asunto, toisen henkilön asunto, säästöt tai sijoitukset. Tyypillisesti loppulainan kattamiseen käytetään henkilötakaajia.

Pankeille tärkein kriteeri lainan myöntämiselle on, että se voi luottaa lainansaajan maksavan lainan takaisin sovitussa aikataulussa. Lainanhakijan takaisinmaksukykyä arvioidessaan se selvittää ovatko hakijan tulot ja menot suhteessa lainasummaan ja kuukausikustannuksiin riittävällä tasolla. Henkilökohtaiseen budjettiin tulee jäädä myös hieman joustovaraa muihin kuluihin ja elämiseen.

Asuntolainoja on eri tyyppisiä. Perinteistä asuntolainaa tarjoavat kaikki suomalaiset pankit. ASP-laina on etukäteissäästämiseen perustuva laina nuorille ensiasunnon ostajille. Muita asuntolainatuotteita ovat muun muassa käänteinen asuntolaina, osamistuskonseptilaina sekä jopa 60 vuoden takaisinmaksuajalla varustettu asuntolaina. Myös lyhennystapoja on erilaisia; annuiteetti, tasaerä, tasalyhenteinen ja kertalyhenteinen. Asuntolainan korko voi olla vaihtuva, kiinteä tai korkokatto.

Paljonko asuntolainaa sitten voi saada? Lähtökohtana on, että rahaa pitää jäädä lainanhoitokulujen jälkeen myös yllättäviin menoihin. Sen arvioimiseen voit käyttää erilaisia lainalaskureita ja elinkustannuslaskureita. Tarkkaa rajaa kuukausittaisille menoille ei voida antaa, koska tulot ja kulutustottumukset ovat yksilöllisiä. Asuntolainan hoitokulut eivät saisi kuitenkaan ylittää 40 % talouden nettotuloista kuukaudessa.

Lainan kuukausierään vaikuttaa sen hetkinen korkotaso. Lainanhoitokulut kannattaa laskea korkeammalla korkotasolla, koska muutoksiin on aina syytä varautua. Nyrkkisääntö on: mitä pidempi takaisinmaksuaika asuntolainassa on, sitä enemmän lainasta joutuu maksamaan korkoja.

Asuntolainan kilpailuttaminen Etua.fi -palvelussa

Voit hakea uutta asuntolainaa tai kilpailuttaa vanhan asuntolainasi marginaalin helposti Etua.fi -palvelussa.

Näin kilpailuttaminen toimii:

 1. Täytä lainahakemus
 2. Etua välittää hakemuksesi useille eri pankeille
 3. Saat pankeilta lainatarjouksen tai kutsun henkilökohtaiseen lainaneuvotteluun
 4. Vertaile saamiasi tarjouksia ja valitse niistä sinulle sopivin

Hakemuksen lähettämisen jälkeen pankit ottavat sinuun suoraan yhteyttä puhelimitse. Kun olet neuvotellut lainaehdot ja saanut tarjoukset, valitse niistä sopivin. Jossakin tarjouksessa voi olla toisia tarjouksia pienempi lainamarginaali, toisessa saattaa olla paremmin sopivat ominaisuudet tai lisäpalvelut. Marginaalin lisäksi kannattaa kiinnittää huomiota lainan muihin kuluihin, kuten nostopalkkioon, laskutuspalkioon ja muiden palveluiden hinnoitteluun.

Yhteystiedot

Etua Oy
Kalevankatu 12
00100 Helsinki

Y-tunnus: 2167036-1

Puh. 09 2316 3611
Email: asiakaspalvelu@etua.fi

Asiakaspalvelu palvelee arkisin klo 10.00-15.00.

www.etua.fi